Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Salotos su fetos sūriu

   Mūsų šeimos mėgstamos salotos, kurios pirmosios dingsta nuo stalo. Jau keli sezonai, ar tai būtų pavasario, ar žiemos šventė - jos karaliauja ant stalo. Galvoju, na kodėl gi nepasidalinus šių puikių salotų receptu su jumis, gal ir jūsų šeima jas pamėgs.




    Reikės:
270 g fetos sūrio, skardinės konservuotų kukurūzų (285 g gryno kiekio), indelio juodųjų alyvuogių (160 g gryno kiekio), 150 g raudonos saldžiosios paprikos, 1/2 poro stiebo, 1 v. š. baltojo vyno acto, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, džiovintų Provanso žolelių (naudoju ir rekomenduoju Kotany prieskonius).
  Gaminame:
 Į gilią salotinę dedame kubeliais supjaustytą fetos sūrį, griežinėliais susmulkintą porą, kubeliais -papriką, per pusę perpjautas alyvuoges bei konservuotus kukurūzus. Užpilame aliejumi, actu, pagardiname Provanso žolelėmis. Viską atsargiai sumaišome. Neberkite druskos, nes fetos sūris suteikia pakankamai sūrumo salotoms.
  Aktualu. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi apie 1 kg salotų, kurių bendras kaloringumas apie 1220 kcal, tad 100 g salotų yra tik 122 kcal. Mėgaukitės drąsiai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą