Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Vegetariškas hamburgeris su lęšių maltinuku

   Šiandien sugalvojau gaminti nesveiką maistą - hamburgerius. O kad būtų įdomiau ir valgoma mano šeimos vegetarams, vietoj mėsos kotletuko iškepiau lęšių maltinukų. Rezultatas pasiteisino - buvo labai skanu. Tad dalinuosi:)
 
   Lęšių maltinukams (12 vienetų) reikės:

300 g žaliųjų lęšių;
200 g bulvių (arba 2 vidutinio dydžio bulvės);
1 svogūno;
2 v/š grūdėtų garstyčių;
1 a/š kario prieskonių;
1 kiaušinio;
3-1 v/š džiūvėsėlių;
sauja tarkuoto ,,Džiugo" sūrio;
druskos, pipirų;
aliejaus kepimui.
 
   Hamburgeriui (tiksliau būtų Lentilburgeriui, nes ham čia nė su žiburiu nerasi :) reikės:
Apvalių bandelių (pvz. Vilniaus duonos ,,Imk" bandelės);
Mėgstamo majonezo padažo (pvz.ČUMAK Aioli arba Thousand islands arba, dar geriau, savos gamybos);

Salotos (Iceberg ar kitos traškios salotos lapai);
Pomidoro;
Plonų sūrio riekelių (tiksliau - kvadratėlių, aš naudojau ,,Lactima" sūrio lapelius). Po du kiekvienam sumuštiniui. 
 
    Gaminame lęšių maltinukus:
Lęšius išverdame pasūdytame vandenyje, bulves taip pat išverdame. Ataušusius lęšius, bulves ir svogūną sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame kario miltelius, sūrį, įdedame garstyčių ir viską labai gerai išmaišome (jei reikia - padruskiname ir papipiriname). Šlapiomis rankomis suformuojame paplotėlius ir apkepame įkaitintame aliejuje.
Formuojame hamburgerius.
  Ant vienos bandelės pusės dedame sūrį, pomidoro riekelę apipilame padažu ir prispaudžiame lęšių maltinuku. O dabar atvirkščiai - ant maltinuko pilame padažo, dedame pomidoro riekelę, sūrio riekelę ir užvožiame bandelės viršumi. Jei kepame ne vieną hamburgerį - visus taip paruoštus sumuštinius pašauname į orkaitę, kol išsilydys sūris, jei vieną - pakaks jį minutę pašildyti mikrobangų krosnelėje. Hamburgerius ištraukę iš orkaitės (ar mikrobangų krosnelės) atvožiame bandelę ir pagardiname traškiu salotos lapu. Salotos kartu nešildžiau, nes man ji skanesnė žalia ir traški.
Skanaus! Šį patiekalas, net neabejoju, ypač patiks jaunimui :)
 
 
 
 

2015 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Saulėgrąžų paštetas

  Kartais norisi kažko, nežinau ko :) Tomis dienomis interneto platybėse ieškau kokių nors lengvai pagaminamų, nesudėtingų ir skanių patiekalų. Šiuokart po akimis pasipainiojo Skonis.lrytas.lt svetainėje patalpintas saulėgrąžų pašteto receptas. Sudomino ir pasigaminau, ir su jumis dalinuosi. 
Reikia:
1 stiklinės saulėgrąžų (per naktį brinkintų vandenyje);
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
6 saulėje džiovintų pomidorų bei 3 šaukštų jų aliejaus;
1 didelės morkos;
saujos ,,Džiugo" sūrio;
druskos, maltų pipirų ir kario miltelių, šlakelio aliejaus kepti.
Gaminame:
  Svogūną ir česnaką susmulkiname, morką sutarkuojame (aš tarkavau smulkesne nei burokine trintuve). Visa tai pakepiname šlakelyje aliejaus. Saulėgrąžas nukošiame, sumaišome su pakepintom daržovėm, saulėje džiovintais pomidorais ir sumalame. Įberiame saują sūrio, papipiriname, paskaniname kario prieskoniais (gausiai), įberiame druskos pagal skonį, supilame aliejų nuo pomidorų. Viską gerai sumaišome ir sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame apie 40-50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
   Paštetas tinka tepti ant prancūziško batono riekelių, paskaninant agurko griežinėliu. Skanu tiesiog dėti ant pomidoro ir ragauti.  Jį galima valgyti pusryčiams, o ypač dera vakare prie taurės gero raudono vyno.
   Tad mėgaukitės!